Damenes Dag

Damenes Dag er en flott tradisjon som her på travparken. Bilde av deltakende kusker noen år tidligere.

Harstad Travparks Damegruppe ble stiftet 27.01.1985 under navnet Harstad og Oppland Travlags damegruppe. 2010 ble det vedtatt navneendring til Harstad Travparks Damegruppe, som eneste damegruppe nord for Leangen er det en damegruppe for alle jentene i landsdelen.

Damegruppa har som formål å fremme travsporten på en positiv måte, og å øke rekrutteringen av kvinner til sporten. Damegruppa har vært arrangør av NM Damer og Landssamling både i 2000, 2008 og 2015. 2010 var Norge vertskap for EM Damer som ble avviklet her på Harstad Travpark.

Harstad Travparks Damegruppe har årlige tradisjoner fra 80-tallet når det gjelder Damenes Dag. Det settes opp løpsproposisjoner for et kaldblods- og et varmblodsløp med kvinnelige kusker. Der skal det kjempes om vandretrofeer for vinnende kusk, et i hver klasse. Alle damer med gyldig kuskelisens kan delta, det er ikke krav om å være medlem i damegruppa.

Damene fra nord har lange og gode tradisjoner når det gjelder å hevde seg i løpsbanen både her hjemme, innenlands og utenlands. Blant lørdagens deltakere finner vi tidligere Norgesmestre, Nordisk mester og pallplass i Europamesterskap. Damene fra nord duger!

Det blir spennende å følge hvem som står igjen som vinnere av lørdagens dameløp. 2015 vant Liss-Karin Sandvik kaldblodsklassen og fikk dermed pokalen som har vært på vandring i 25 år til odel og eie. Liss-Karin tok sitt første napp i denne i 1999! Jakten på ny pokal satte i gang i fjor da hun vant kaldblodsløpet nok en gang.

Josefine Eilertsen vant varmblodsløpet og sikret seg dermed et napp den pokalen. I kveld har både Liss-Karin og Josefine nye muligheter for å få sine navn gravert på pokalene.

En fin tradisjon har det også blitt å arrangere Damenes Dag i oktober måned kombinert med at travsporten samlet gir et bidrag til Rosa Sløyfe aksjonen. Her kan alle være med å bidra!

Velkommen til Harstad Travpark lørdag 26. oktober. Første løp starter kl 18.50. Få også med deg ponniløpet som starer kl 18.10.