Sterkt Nord-Norsk lag i Derby-kval!

Søndag 12. juli kjøres det kvalifisering til Svensk Derby, kaldblods, på Østersund. Her skal tre Nord – Norsk fødte og trente hester forsøke å komme seg gjennom nåløyet til en finaleplass. Første løp starter kl 12.20. Finalene kjøres på Østersund onsdag 22. juli.

Først ute av de Nord – Norske er Mellem Tyr. Løp 2, start nummer 6 og med Dag-Sveinung Dalen i sulkyen. Mellem Tyr eies av Eva-Kristine og Bjørn Gunnar Bjørnstad. Trener er Benedicte Bjørnstad som for tiden bor på Sørlandet. Mellem Tyr er e. Myr Faksen og Lille Grete. Han rakk å sette banerekord på Harstad Travpark flere ganger før han flyttet sørover til Benedicte. 23. mai vant han Kong Olavs Æresløp på Bergen Travpark. Nå er det kvalifisering til Svensk Travderby som gjelder. Mellem Tyr er nest raskeste 4-åring, autostart, i Norge så langt i år.

Løp 7, nummer 3 Mellem Stjerne skal forsøke å kvalifisere seg til Svensk Hoppederby. Magnus A. Djuse kusker. Hoppa eies og trenes av Tone Pettersen og Børre Ertzaas som også er oppdrettere. Mellem Stjerne er helsøster til Myr Faksen (Åsajerven og Findal Stjerna).

Løp 9, nummer 5 Ville Lille Faksen eies og trenes av Henriette Mikkelsen og Rune Ervik. Henriette er også oppdretter. Ove A. Lindqvist kusker. Ville Lille Faksen og Ove har vunnet løp sammen i Sverige tidligere og satser nå mot en finaleplass i Svensk Travderby. Ville Lille Faksen er e. Myr Faksen og Frøken Lille Ville.

Alle kvalifiseringsløpene kjøres over 2140 m autostart og det er SEK 50.000,- til vinneren.

Vi heier på dere og ønsker lykke til! Det er jo bare helt fantastisk at Nord – Norge også markerer seg slik i de store anledninger.