Unghestpremiering 2021

Nordby Håp og Gry Kanstad.

De norskfødte unghestene vil også i 2021 ha ekstra penger å kjøre om og nå øker vi premieskalaen. Det vil for løp avviklet i Harstad og Bodø i 2021 der det ikke allerede i proposisjonen er gitt enten grunnlags- eller distansefordel for enten tre- og fireåringer eller for kun en av årgangene, premieres i premieskala 200 (førstepremie kr 20.000,-) i ordinære grunnlagsløp som norskfødte tre- og fireåringer deltar og oppnår premie i. Eventuelle rene tre- og fireåringsløp er unntatt.

Eksempel: En fireårig norsk varmblodshest deltar i og blir nummer tre i et ordinært grunnlagsløp med premieskala 140: hestens premie oppjusteres da fra kr 5.000,- til kr 7.000,-.

Gjennom 2020 har de norskfødte unghestene vært premiert etter premieskala 160. Flere har nok opplevd å ikke få noe ekstra da det har vært lik premiering ved ut fra plassering. 4-årige Nordby Håp var den som «tjente» mest på ekstrapremiering med kr 17.000,-. Nordby Håp eies og trenes av Tone Pettersen og Børre Ertzaas og er en flott hoppe med deres egen Myr Faksen som far.

Det har vært fantastisk bra å se så mange unghester til start foregående år og ikke minst at så mange av egenoppdrettede unghester her nord kommer til start og leverer gode prestasjoner. Ser frem til å følge unghestene gjennom 2021 også 🙂