Hoppeserier 2021

HOPPESERIER 2021

Gjennom 2020 har vi sett en gledelig utvikling med mange unghester til start, også av eget oppdrett her nord. Det lover godt for fremtiden også!

Dette året setter vi opp hoppeserier for begge raser og vi er så heldige å ha fått med oss på laget to topp hingster, Myr Faksen og El Diablo B.R./Holtan Gård!

Det planlegges 6 kvalifiseringsløp for hver rase i varierende grunnlag og finaler til høsten.

Varmblods: Kvalifiseringsløpene til El Diablo B.R./Holtan Gård Hoppeserie avvikles 13. mars, 10. april, 8. mai, 13. juni,11. juli/Bodø og 12. september.

Finalen på Harstad Travpark lørdag 9. oktober. Gratis levende føllavgift til seirende hoppes eier (forutsatt hoppe kommer til Holtan Gård sesong 2022). Seiersdekken.

 

Kaldblods: Kvalifiseringsløpene til Myr Faksen Hoppeserie avvikles 27. mars, 24. april, 22. mai, 26. juni, 24. juli/Bodø og 4. september.

Finalen på Harstad Travpark lørdag 25. september. Gratis sprang og levende føllavgift til seirende hoppes eier. Seiersdekken.

 

I kvalifiseringsløpene gjelder følgende poengberegning:
20-15-10-7-5-3-2. Det gis 1 poeng til øvrige fullførte. Finalene kjøres med kr 30.000,- i førstepremie. I finaleløpet gjelder hestenes grunnlag ved innmeldingsfristen. De 15 hestene som har samlet flest poeng i kvalifiseringsløpene er klare for finalen. Ved lik poengsum om den siste finaleplassen gjelder hestens startpoeng ved innmeldingsfristen. Ved ledige plasser i finalene kan alle hopper melde. NB! Forbehold om endringer av datoene for kvalifiseringsløpene.

 

MYR FAKSEN
Myr Faksen kjenner vi godt her i nord. En av Norges beste kaldblodshester senere år er hjemmehørende på Mellem Gård i Brøstadbotn og han har reist avstander tilsvarende fire ganger rundt jorda og vel så det for å delta i eliteløp både innenlands og utenlands. Han har vunnet løp i Norge, Sverige og Finland og betegnes som en vinnerhest med en stor personlighet. Den beste travhesten som noensinne har vært i Nord-Norge.
Tone Pettersen og Børre Ertzaas kjøpte Myr Faksen på bakgrunn av bilder og stamtavle. Stamtavla inneholder navn som Åsajerven med 107 seire, svenske Järvöfaks med 234 seire og den norske superhesten Atom Vinter, som travet inn åtte millioner på ´90-tallet.
Myr Faksen har vinnerskalle og er fryktelig smart. Han beskrives som en helt unik hest, både i lynne, hode og fysikk og han vil først i mål.

Myr Faksen har per 2020 startet 169 løp, 68 seire og 35 øvrige trippelplasseringer. Rekord 1.20,1 og han nærmer seg 4,3 millioner kroner innkjørt.

Myr Faksen har også bevist at han leverer i avl. Best kjenner vi antakelig Mellem Tyr og Ville Lille Faksen som også er lokalt oppdrettede hester som har markert seg godt.

 

EL DIABLO B.R.

El Diablo B.R. er en av de mest kapable og stammesterke hingstene i landet med Muscle Hill som far og Eliteavlshoppen Fiery Chip som mor.

El Diablo B.R. debuterte som toåring i USA. Året etter vant han to av seks starter som 3.åring. Han innleder sesongen i USA før han kom til Norge der han kvalifiserte seg til finalen i Norsk Travkriterium med flere lengder seier i forsøket, km.tid 1.15,0. Dessverre endte det med galopp i finalen. Det ble 15 starter og ti seirer som fireåring. Det ble seier både i kvalifisering og finale Norsk Travderby samt andreplass Jarlsberg Grand Prix. El Diablo B.R. har passert 2 millioner kroner innkjørt. Rekorden 1.11,1 ble satt som treåring på Meadowlands, USA.

Det er litt av en søskenflokk El Diablo B.R. er en del av:

Angelina B.R. kr 1.351.362 etter Angus Hall
Beverly B.R. kr 871.085 etter Donato Hanover
El Diablo B.R. kr 2.008.743 etter Muscle Hill
Ghazi B.R. kr 2.323.601 etter Cantab Hall
Hillary B.R. kr 3.887.236 etter Muscle Hill

El Diablo B.R. har sin første årgang til start i 2021. 1. januar startet Mighty Boy på Jarlsberg og det en ble relativt enkel seier i debuten for den ferske 3-åringen.

El Diablo B.R. var Norges mest benyttede hingst i 2020, og han står på Holtan Gård.
Holtan er en moderne avlsstasjon for travhester i Stokke i Vestfold som har vært i drift siden 2000. Der tilbys hoppeeiere bedekning av sine hopper fra et stort utvalg av topp travhingster av begge raser. Nærmere informasjon på hjemmeside: www.holtangaard.com

Du kan også følge Myr Faksen og El Diablo B.R. som begge har egen facebookside 😊

Vi er stolte og takknemlige over å ha Myr Faksen og El Diablo B.R/Holtan Gård med på laget!