Spennende webinarer!

Våren er i anmarsj og vi har sett mange flotte føllbilder allerede 🙂 DNT planlegger mange spennende webinarer fremover med interessante temaer innenfor avl. Oppfordrer alle som har anledning å følge disse. Du kan være med fra godstolen hjemme, helt gratis. Tirsdag 6. april kan vi følge livesending, deretter er det flere webinarer fremover denne måneden. Husk påmelding til webinar! Arrangementene er lagt ut på DNT sin facebookside.

Nettarrangement tirsdag 6. april kl 18:00. Lurer du på hvordan det er å være oppdretter av et føll?
Da må du følge DNT sin livesending «kom i gang om oppdrett»! tirsdag 6. april kl. 18.00 live fra Hestesportens Hus. Leder av alvsforeningen Travavl.no Per Erik Hagen har med seg to oppdrettere i studio – Magnus Taanevig og Thomas Rousalis. De vil fortelle hvorfor de driver med oppdrett av travhester. Du kan følge livesendingen direkte fra DNT sin Facebook-side, YouTube eller DNT TV (følg linkene under):
Facebook: https://www.facebook.com/travselskapet
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC2Di9hYm7r0u0kvAnTLD6dQDNT TV: https://dnt-tv.solidtango.com/

 

Kommende webinarer

Onsdag 7. april kl 19:00. Et traverføll kommer til verden med veterinær Målfrid Vatne!
Målfrid Vatne er veterinær og har mange års praksis på hest, i tillegg til allmennpraksis som veterinær i flere distrikter i både Norge og Sverige. Hun har blant annet jobbet som ansvarlig seminveterinær ved Menhammar Stutteri, som er et av Sveriges største stutterier med over 300 hester. Målfrid har i tillegg veterinærmedisinsk doktoreksamen i patologi (sjukdomslære).
I webinaret «et traverføll kommer til verden» vil Målfrid Vatne gjøre deg kjent med hvordan du kan forberede en drektig hoppe før føllingen. Videre vil du lære om de sentrale elementene som er viktig å være oppmerksom på under selve føllingen, hva som er kritisk i de første timene etter fødsel og noen av de farene som lurer i de første dagene av føllets liv. Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av hest, men også for deg som allerede oppdretter og vil lære mer om følling.
Webinaret avholdes via Microsoft Teams onsdag 7. april kl. 19.00. Meld deg på via denne linken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EST7K-napkSa6vqbBq95C3hzQf3BZAxJlYotIIDixalUOTlIMU5YWkRLMUs3SDlZOTFQN09CVEQ3My4u&fbclid=IwAR2T59lyq2jGTEBQk72FZ6KbNoZDOTBRoKfCXiPr1T5uaZN3NJgoc_YsN2k
Påmeldingsfrist er tirsdag 6. april. Det er 250 plasser ledig på webinaret. Velkommen!

Fredag 9. april kl 18:00. Brunst og drektighet med veterinær Hege Hjelkrem!
Hege Hjelkrem er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøgskole, og har praktisert som veterinær siden 2004. Hjelkrem er daglig leder ved Asak Hestesenter, som er en av de større avlsstasjonene i Norge. Asak Hestesenter har hatt hingstestasjon siden 2007, og stasjonen tilbyr inseminering av både fersk og frossen sæd, i tillegg til oppstalling av hopper og føll.
I webinaret «brunst og drektighet» vil du få et både teoretisk og praktisk innblikk i emnet, sett opp mot spørsmål som:
• Når skal man dra på hingstestasjon om våren?
• Hva skjer på en hingstestasjon?
• Når kan man bedekke etter følling?
• Hva er forskjellen på fersk, frossen og transportsæd?
• Hoppen er konstatert drektig – hva skjer så?
Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av hest, men også for deg som allerede oppdretter og vil lære mer om brunst og drektighet.
Webinaret avholdes via Microsoft Teams fredag 9. april kl. 18.00. Meld deg på via denne linken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EST7K-napkSa6vqbBq95C3hzQf3BZAxJlYotIIDixalUMDRYOEhDUDA0QTBVTkI4STc3TVpGUjkzNy4u&fbclid=IwAR2PkPO2-a087wZtgo3Bq1pWfftu0cP0KtEUZG_8Zqds-XPSDpIzZVMcfzE
Påmeldingsfrist er torsdag 8. april. Det er maksimalt 250 plasser på webinaret. Velkommen!

Fredag 23. april kl. 18:00. Føllets første leveår med foredragsholder Kristin Brækken!
Kristn Brækken er en meget erfaren hestepraktiserende veterinær, hingsteholder og oppdretter av både varm og kaldblodshester. Kristin og Noralf Brækken har gjennom flere tiår fått frem travere i verdensklasse fra eget oppdrett.
I webinaret «føllets første leveår» vil du lære om emner som:
• Føllets første beitesommer og utfordringer i forbindelse med ny bedekning av hoppa.
• Beite; næringsinnhold og hygiene
• Foring av føllet ved slutten av beitesesongen
• Prosessen hvor føllet skal avvennes fra hoppen
• Utegang eller oppstalling – hva er best?
• Behovet for mosjon og lek
• Håndtering og temming
• I hvilken grad kan man trene en åring?
• Forebygging av sykdom av skader.
• Åringens første beitesommer.
Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av travhest, men også for deg som allerede er oppdretter/hesteeier og ønsker mer kunnskap om føllets første leveår.
Webinaret avholdes via Microsoft Teams fredag 23. april kl. 18.00. Meld deg på via denne linken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EST7K-napkSa6vqbBq95C3hzQf3BZAxJlYotIIDixalUOVVaU1hTTjc1UUQyVUVRNkdTMVhNUVFKVS4u&fbclid=IwAR0VAL0umCsnNTOjpraZcll9hCFAjz4xPkExQ_-M6LCNTAvxcfM07caFFac
Påmeldingsfrist er 22. april. Det er 250 plasser ledig på webinaret. Velkommen!

Onsdag 14. april kl 19:00. Valg av hingst til hoppe (varmblods) med foredragsholder Anders Järnrot!
Anders Järnrot har jobbet i hestesporten siden 1991 og har vært engasjert i en rekke organisasjoner knyttet til travsporten og avl av travhest. I både Norge, Sverige og Finland har han deltatt som rådgiver i komiteer og nemnder knyttet til avl av hest. Järnrot var også ansatt som avlssjef i Det Norske Travselskap i fem år.
I webinaret «valg av hingst til min hoppe (varmblods)» er det varmblodshesten som er i fokus. Her vil du få et innblikk i temaer som:
• Hvordan en avlsvurdering går til
• Hvordan lese stamtavler og vurdere eksteriør
• Nye hingster i markedet
• Morslinjer
• Innavl og linjeavl
Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av hest, men også for deg som allerede oppdretter og vil lære mer om valg av hingst til varmblodshopper.
Webinaret avholdes via Microsoft Teams onsdag 14. april kl. 19.00. Meld deg på via linken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EST7K-napkSa6vqbBq95C3hzQf3BZAxJlYotIIDixalUMEdWSTc2NDZZR01ZWVpBMURFOVdNVVNPNS4u&fbclid=IwAR3swNFvgX31_evhDCWTXrL1uwAVwpYhyptEw54h4s-YB_tPqPc7a9nIpmE
Påmeldingsfrist er 13. april. Det er 250 plasser tilgjengelig på webinaret. Velkommen!

Fredag 16. april kl 18:00. Valg av hingst til hoppe (kaldblods) med foredragsholder Anders Järnrot!
Anders Järnrot har jobbet i hestesporten siden 1991 og har vært engasjert i en rekke organisasjoner knyttet til travsporten og avl av travhest. I både Norge, Sverige og Finland har han deltatt som rådgiver i komiteer og nemnder knyttet til avl av hest. Järnrot var også ansatt som avlssjef i Det Norske Travselskap i fem år.
I webinaret «valg av hingst til min hoppe (kaldblods)» er det kaldblodshesten som er i fokus. Her vil du få et innblikk i temaer som:
• Hvordan en avlsvurdering går til
• Hvordan lese stamtavler og vurdere eksteriør
• Nye hingster i markedet
• Morslinjer
Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av hest, men også for deg som allerede oppdretter og vil lære mer om valg av hingst til din kalldblodshoppe.
Webinaret avholdes via Microsoft Teams fredag 16. april kl. 18.00. Meld deg på via denne linken: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EST7K-napkSa6vqbBq95C3hzQf3BZAxJlYotIIDixalUOTJSRjhPUDg2VlI0S05FTDNYOFZSWFZYRi4u&fbclid=IwAR10NNJMb0usuxXPBHT7BuNy47lguSXuuDnqqO828iLrijTzfvBzwAutQHU
Påmeldingsfrist er 15. april. Det er 250 plasser tilgjengelig på webinaret. Velkommen!