Finale Myr Faksen hoppeserie

Gjennom 2020 så vi en gledelig utvikling med mange unghester til start, også av eget oppdrett her nord. Samme utviklingen har fortsatt gjennom 2021. Det lover godt for fremtiden også!

Dette året satte vi igjen opp hoppeserier for begge raser og var så heldige å få med oss på laget to topp hingster, Myr Faksen og El Diablo B.R./Holtan Gård! Lørdag 25. september kjører vi finale i Myr Faksen hoppeserie 2021.

MYR FAKSEN
Myr Faksen kjenner vi godt her i nord. En av Norges beste kaldblodshester senere år er hjemmehørende på Mellem Gård i Brøstadbotn og han har reist avstander tilsvarende fire ganger rundt jorda og vel så det for å delta i eliteløp både innenlands og utenlands. Han har vunnet løp i Norge, Sverige og Finland og betegnes som en vinnerhest med en stor personlighet. Den beste travhesten som noensinne har vært i Nord-Norge.
Tone Pettersen og Børre Ertzaas kjøpte Myr Faksen på bakgrunn av bilder og stamtavle. Stamtavla inneholder navn som Åsajerven med 107 seire, svenske Järvöfaks med 234 seire og den norske superhesten Atom Vinter, som travet inn åtte millioner på ´90-tallet.
Myr Faksen har vinnerskalle og er fryktelig smart. Han beskrives som en helt unik hest, både i lynne, hode og fysikk og han vil først i mål.

Myr Faksen har per september 2021 startet 179 løp, 71 seire og 36 øvrige trippelplasseringer. Rekord 1.20,1 og han nærmer seg 4,4 millioner kroner innkjørt.

Myr Faksen har også bevist at han leverer i avl. Best kjenner vi Mellem Tyr, Ville Lille Faksen, Nordby Håp, Rolf Roys og Stormi Noor som også er lokalt oppdrettede hester som har markert seg godt.

Tidligere vinnere kaldblods hoppeserie
2014 hoppeserie ble kjørt som kval til Egil Trudvangs Æresløp, vinner SKJETNEMIE
2015 Myr Faksen hoppeserie – NORDLYS ROSA
2016 Myr Faksen hoppeserie – ENGAS RIMFAKSA
2017 Myr Faksen hoppeserie – GARDIN TRAPPA
2018, 2019 og 2020 ble det ikke kjørt hoppeserie
2021 Myr Faksen hoppeserie – ???

Vi ønsker årets finalister lykke til 😊