Mats til finale

Mats Gunnar Ringberg skal kjøre finale av Per Arne Enholms Minneløp. Det ble klart etter at Ville Lille Faksen og Mats Gunnar krysset mållinja først i kvalet som gikk her på Harstad Travpark lørdag 4. juni.

Per Arne Enholms Minneløp.
Det vil kjøres et kvalløp på hver norske totalisatorbane i perioden april- august. Kvalifiseringsløpene er åpne for alle kusker med amatør/rekrutt-lisens som er medlem i Norsk Travamatørforening, NTAF. Vinner av hvert kval får kjøre finale på Bjerke lørdag 10. september, under klasseløpshelgen. Seirende kusk i de ulike kvalifiseringsløpene kan ikke delta i flere kvalifiseringer.

Per Arne Enholm

Per Arne Enholm startet sin karriere som en meget habil syklist, men utviklet seg til å bli en traventusiast uten like. Han var en mann full av engasjement, kampvilje og ukuelig optimisme som han brukte både som privatperson, i sykkelsporten og travsporten. Per Arne var lidenskapelig opptatt av amatørene i Norge og var leder i Norsk Travamatørforening gjennom flere år. Per Arne Enholm både oppdrettet, trente og kjørte sine egne hester i løp. Her i Harstad var vi så heldige å bli kjent med Per Arne gjennom flere besøk her på travparken i forbindelse med årlige NM for kusker med amatørlisens. Travsporten mistet en svært engasjert, positiv, blid og initiativrik person da Per Arne etter kort tids sykeleie tapte kampen mot kreften i 2013. For å hedre hans minne og arbeid innad i norsk travsport kjøres Per Arne Enholms Minneløp, kvalifiseringer og finale hvert år.

Følgende kusker er klare for finale:
Harstad Travpark – Mats Gunnar Ringberg
Varig Orkla Arena – Thomas Mjøen
Sørlandet – Nils Olav Holm
Biri – Adrian Solberg Akselsen
Klosterskogen – Erik Solberg
Forus – 11. juli
Momarken – 17. juli
Bergen – 7. august
Jarlsberg – 12. august
Bjerke – 30. august