Dameløp 5. november

Harstad Travparks Damegruppe ble stiftet 27.01.1985 under navnet Harstad og Oppland Travlags damegruppe. 2010 ble det vedtatt navneendring til Harstad Travparks Damegruppe, som eneste damegruppe nord for Leangen er det en damegruppe for alle jentene i landsdelen.

Damegruppa har som formål å fremme travsporten på en positiv måte, og å øke rekrutteringen av kvinner til sporten. Damegruppa har vært arrangør av NM Damer og Landssamling både i 2000, 2008 og 2015. 2010 var Norge vertskap for EM Damer som ble avviklet her på Harstad Travpark. Harstad Travparks Damegruppe har årlige tradisjoner fra 80-tallet når det gjelder Damenes Dag. Det settes opp løpsproposisjoner for et kaldblods- og et varmblodsløp med kvinnelige kusker. Der skal det kjempes om vandretrofeer for vinnende kusk, et i hver klasse. Alle damer med gyldig kuskelisens kan delta, det er ikke krav om å være medlem i damegruppa. 2015 vant Liss-Karin Sandvik kaldblodsklassen og fikk dermed pokalen som har vært på vandring i 25 år til odel og eie. Liss-Karin tok sitt første napp i denne i 1999!

Damene fra nord har lange og gode tradisjoner når det gjelder å hevde seg i løpsbanen både her hjemme, innenlands og utenlands. Her finner vi tidligere Norgesmestre, Nordisk mester, pallplass i Europamesterskap og deltaker i VM for kusker med amatørlisens. Damene fra nord duger!

Damegruppa vil gjerne ha flere medlemmer! Både deg som er aktiv som kusk og hesteeier, men også deg som er interessert i travsporten og ønsker damekuskene våre opp og frem! Ta kontakt med Therese Salen Johnsen, tlf: 41330200 for å melde deg inn!

Damene er ofte i flertall under løpsdagene her i nord. Årets utgave av Damenes Dag er 2-delt. Denne gang kjøres varmblodsløpet. 3. desember kjøres kaldblodsklassen. 2021 var det Louise Vebostad Trudvang som vant dameløpet i varmblodklassen. Vi ønsker kveldens deltakere lykke til!

Lørdagens dameløp sponses av:

                     

Seiersdekken til hest og gavepremier til kuskene.  KIWI GANGSÅS sponser gulrot til alle hester som starter i dameløpet.

Har du funnet din favoritt? Her er startlisten:

Eller du kan se i programmet: https://totonor.no/2022/11/03/program-lordag-5-november/