HOT – dagen

Harstad og Oppland Travlag markerer travlaget og dets historie løpsdagen 18. november. HOT dedikerer kveldens løp til personer i travlaget som alle på sin måte har vært med å bringe frem travsporten til det den har vært, og er i Harstad og landsdelen. Mange er det i tillegg til disse og uten forkleinelse for noen av dem som ikke er nevnt, ønsker HOT å nevne noen: Dag Sandvik – Odd-Bjørnar Ingebrigtsen – Ragnar Storå – Anne Mari I. Sandbu – Oddmund Eggum – Gunnar Martin Karlsen – Lars Øvereng.

HOT ble stiftet ble stiftet 2. januar 1917, samme år som den første bilen kom til Harstad. Stiftelsen fant sted på UL Brages hus på Sjøvollen i Ervik. Dermed var den første travklubben i Nord-Norge et faktum og navnet ble den gang Trondenes, Kvæfjord og Harstad travselskap. De første årene var det hovedsakelig Møkkelandsvannet og Steinsåsvannet som ble benyttet til, men også Vikevannet og Kasfjordvannet var arena for travkjøring. Landbane på Oldersletta ble åpnet i 1955. Siste ordinære kjøring i denne perioden var 23. juni 1957. Senere var det stille i travsporten i Harstad frem til 16. mars 1980 da det ble blåst nytt liv i travlaget med Ole Bendiksen fra Kvæfjord i spissen. Fra nå ble navnet på Harstad og Oppland Travlag. Ole Bendiksen var også initiativtaker til byggingen av travbanen på Kvæfjordeidet som ble åpnet i 1982 med ca 2000 tilskuere til stede. Ei ny tid innen travsporten var startet. Interessen var stor, mange skaffet seg hest og ville være med og løpsdagene per år økte raskt. Etter noen år ble det behov for utvidelse av banen. Det var vanskelig å få til med det arealet som var tilgjengelig på Kvæfjordeidet. Valget på nytt område for travbane falt etter hvert på Langmoan i Harstad kommune. Harstad Travpark ble åpnet i 1995, en flott bane av topp standard, med treningsløyper og stallområde som andre travbaner i Norge. Siden den gang har det vært en formidabel utvikling med en rekke arbeidsplasser tilknyttet travsporten og det ble en helårsbane og spill på hest fra hele landet. I dag er det Totonor Eiendom AS som drifter Harstad Travpark. Medlemstallene i HOT har variert opp gjennom årene med opp mot 500 medlemmer. 2023 er det ca 200 medlemmer i HOT.

HOT sponser dekken, gavekort og blomster til vinnere lørdag, samt gavekort til alle ponnikuskene.

Program til løpsdaegn finner du her: HT_20231118_23